Tento varený čokoládový krém je lahôdkou sám o sebe, ktorý chutí znamenite.
Hodí sa do zákuskov, koláčov, rôznych maškŕt, ale fantasticky chutí aj samotný – moje deti ho vyjedajú priamo z hrnca.
Počas leta ho podávam s mrazeným ovocím, je to veľmi osviežujúce a lahodné.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Dokonca u nás obľúbenejšie ako zmrzlina.
Nenáročný recept na najchutnejší čokoládový krém podľa portálu kiloretete.
Potrebujeme:
3 PL kukuričného škrobu
5 PL kryštálového cukru
100 g tmavej čokolády
5 žĺtkov
500 ml mlieka
Postup:
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.
Do misky pridáme žĺtky.
Pomocou mixéra ich vyšľaháme do peny.
Pridáme cukor.
Pridáme aj škrob.
A 2-3 lyžice mlieka.
Zmes dobre premiešame.
Je dôležité, aby v zmesi neboli hrudky.
Zvyšné mlieko dáme zovrieť na miernom ohni.
Po uvarení zalejeme zmes.
Zmes dobre premiešame, kým nebude homogénna.
Pridáme čokoládu.
Miešame, kým sa neroztopí.
Krém vložíme na pár hodín do chladničky.
Krém použijeme na plnenie letných dezertov, alebo samostatne do pohárov.
Vynikajúci je s ovocím alebo sušienkami.
Ak chcete krém ozvláštniť, môžete do neho pridať trochu instantnej kávy.
Má potom ešte krajšou vôňu.
Dobrú chuť!