Fantastická kombinácia mäsa, cibule, paradajky a syra.
Vynikajúci tip na lahodnú večeru alebo obed.
Vynikajúci recept na zapekané bravčové mäso z youtube kanála schnelle Küche.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg bravčového mäsa
soľ
mleté čierne korenie
mletú papriku
olivový olej
2 červené cibule
vodu
1 PL kryštálového cukru
1 PL jablčného octu
3 paradajky
150 g syra
Na šalát:
1/2 hlavy čínskej kapusty
1 mrkvu
2 paradajky
2 strúčiky cesnaku
kôpor
koriander
soľ
mleté čierne korenie
2-3 PL kyslej smotany
1 PL majonézy
Postup:
Mäso nakrájame na hrubšie plátky.
Poukladáme na tvrdú podložku.
Potom ho prekryjeme fóliou a vyklepeme tĺčikom.
Na plátkoch mäsa spravíme nožom zárezy v tvare mriežky.
Potom ich posypeme soľou, čiernym korením, mletou paprikou, polejeme olejom.
Rukou rozotrieme.
Mäso obrátime a všetko zopakujeme.
Potom plátky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Cibuľu nakrájame na plátky a vložíme ju do misky.
Pridáme vodu, cukor, soľ, ocot, zamiešame.
Necháme pôsobiť 15 minút.
Na mäso naukladáme cibuľu a plátky paradajky.
Plech vložíme do rúry.
Pečieme 45 minút pri teplote 190°C.
Do čistej misky pridáme na tenké plátky nakrájanú kapustu, nastrúhanú mrkvu a paradajku.
Potom pridáme nastrúhaný cesnak, kôpor a koriander.
Na upečené plátky mäsa naukladáme nastrúhaný syr.
Dáme piecť na ďalších 5 minút pri teplote 200°C.
Šalát posypeme soľou, čiernym korením, pridáme smotanu, majonézu a zamiešame.
Lahodné mäso servírujeme so sviežim šalátom.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU