Jednoduché a lacné sedliacke jedlo, ktoré nám zvykla robiť aj naša stakrá.
Neuveríte, aký chutný obed môžete pripraviť len zo zeleniny a trochy syra.
Určite skúste, je to lacné, rýchle a chutné.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Výborný obed na zemiakové jedlo sme našli na kanáli Ricette Fresche.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
2 vajcia
1 cibuľa
1 paprika
80 gramov syra
Soľ
Korenie
Sladká paprika
Oregano
Olej
Postup:
Zemiaky si nastrúhame na hrubom strúhadle.
Preložíme do misky.
Zalejeme studenou vodou a necháme máčať, kým nepripravíme ostatné prísady.
Cibuľu nakrájame na drobnejšie.
Orestujeme na panvici s trochou oleja.
Papriku nakrájame nadrobno.
Pridáme na panvicu a premiešame.
Ochutíme soľou a korením.
Zemiaky zlejeme a vytlačíme čo najviac tekutiny.
K zemiakom pridáme vajcia, soľ a koreniny.
Dobre premiešame.
Syr si nastrúhame nahrubo.
Na zapekaciu misu nalejeme trochu oleja.
Navrstvíme zemiakovú zmes a uhladíme.
Na zemiaky navrstvíme zeleninovú zmes z panvice.
Pomocou varešky urobíme v zmesi ryhy – zárezy (viď. video).
Posypeme syrom.
Teraz zapekaciu misu vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 50 minút.
Ak sa bojíte, že syr zhorí, môžete na prvých 35 minút prkryť misu alobalom.
Ak chcete mäsovú verziu, k zemiakom môžete pridať nadrobno nakrájanú slaninku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: