Keď som videla tento úžasný recept, ktorého autorkou je pani Iveta Bergendiová neváhala som ani minútku a rozhodla som sa ho vyskúšať aj ja.
Pagáčiky z kyslej smotany a taveného syra (v mohom prípade Karička) sú tie najlepšie, aké som kedy jedla.
Ak máte aj vy chuť na fantastické domáce pečivo, určite ich skúste aj vy, garantujem vám, že nebudete ľutovať.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
60 dkg polohrubej múky
25 dkg margarínu Hera
2 celé vajcia
1 polievková lyžica soli
1 kocka droždia
1 dl vlažného mlieka
1 kelímok 200g kyslej smotany
8 kusov syru ( karička trojuholníky)
Na potretie:
1 vajce
Ďalej:
strúhaný syr
sézam
Postup:
Najskôr začneme s prírpavou kvásku.
Ten pripravíme z 1dl vlažného mlieka, droždia, lyžičky cukru a lyžičky múky.
Margarín rozmrvíme s múkou.
Pridáme kvások, vajcia, soľ, syry a cesto zmiešame.
Postupne do neho zapracujeme smotanu.
Necháme na teplom mieste 1 hodinu kysnúť.
Po vykysnutí rozvaľkáme na hrúbku prsta.
Potom zložíme do štvorca.
Necháme odpočívať 20 minút.
Potom znova rozvaľkáme na hrúbku prsta.
Vykrojíme pagáče, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom.
Pagáče potrieme vajcom.
Teraz len posypeme syrom alebo sézamom a dáme orechy.
Ja už som ich robila aj s domácimi oškvarkami a boli famózne.
Pečieme 20 minút pri 200 stupňoch.
Necháme vychladnúť a môžeme si pochutnávať.
U nás sa vyjedajú rovno z plechu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)