Šéfkuchár z Talianska ma naučil pripravovať cuketu chutnejšiu ako mäso: Nenáročný a rýchly recept!

[mashshare]

Zapekaná cuketa so syrom a paradajkou sa u nás stala absolútnym hitom tohto leta.

Recept si vypýtal každý kto ju u nás ochutnal.

 

 

Vynikajúci recept z yotube kanála SAMIRA GOTOVIT na šťavnatú zapekanú cuketu s rajčinou a syrom.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 cukety

soľ

mleté čierne korenie

3 vajcia

1 PL kukuričného škrobu

2 PL kyslej smotany

1/3 ČL soli

1/3 ČL mletej červenej papriky

hladkú múku

2 PL rastlinného oleja

100 g syra

2 paradajky

Na potretie:

1 vajce

1/3 ČL soli

1/3 ČL bazalky

1/3 ČL čierneho korenia

1 strúčik cesnaku

Postup:

Na cuketách spravíme vidličkou plytké zárezy.

Odrežeme konce, prekrojíme na štvrtiny.

Nožom spravíme do 3/4 priečne zárezy.

 

 

Cukety z oboch strán posolíme.

Posypeme čiernym korením.

Do misky pridáme vajcia, škrob, smotanu, soľ, mletú papriku.

Vyšľaháme vidličkou.

 

 

Cukety obalíme v tanieri s múkou.

Namočíme vo vajíčkovej zmesi.

Plech vystelieme papierom na pečenie a potrieme olejom.

 

 

Obalené cukety naukladáme vedľa seba na plech.

Plech vložíme do rúry.

Pečieme 25-30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Tvrdý syr a rajčiny nakrájame na plátky.

Syr a rajčinu vložíme do zárezov v cukete.

 

 

Do misky pridáme vajce, soľ, bazalku a čierne korenie.

Potom do zmesi nastrúhame cesnak.

Vidličkou vyšľaháme.

 

 

Rozšľahanou vajíčkovou zmesou potrieme cukety.

Plech vložíme do rúry a pečieme ďalších 5-10 minút.

 

 

Nakoniec vrch posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes