Pripravte si doma mimoriadne jednoduchý vrstvený dezert s mandľami podľa nášho receptu.
U nás tento dezert chystám pri každej vhodnej príležitosti, moje deti si ho neskutočne obľúbili.
Odpaľované cesto a úžasne lahodný krém robí z tohoto dezertu pochúťku väčšiu ako veterník!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Fantastický recept z youtube kanála Lecker mit Sophie Mayer na lahodný dezert s mandľami.
Potrebujeme:
Na krém:
500 g mlieka
2 vajcia
150 g kryštálového cukru
20 g vanilkového cukru
60 g kukuričného škrobu
160 g masla
Na cesto:
3-4 vajcia
100 g mlieka
100 g vody
120 g hladkej múky
80 g masla
štipku soli
štipku kryštálového cukru
Na ozdobenie:
mandľové lupienky
Postup:
Do menšieho hrnca pridáme vajcia, cukor, vanilkový cukor, kukuričný škrob a metličkou vymiešame krém.
Potom postupne počas miešania pridávame mlieko.
Hrniec preložíme na sporák a za stáleho miešania varíme na strednom ohni, kým zmes nezhustne.
Potom hrniec preložíme do misky so studenou vodou a za občasného miešania necháme krém vychladnúť na izbovú teplotu.
Do rajnice pridáme zmäknuté maslo, cukor, soľ, mlieko a vodu.
Potom ju preložíme na sporák a za miešania varíme, kým sa maslo nerozpustí.
Potom počas varenia pridáme múku, špachtľou miešame, kým nám nevznikne husté cesto.
Cesto preložíme do misky, postupne pridáme a primiešame vajcia.
Cesto rozotrieme na silikónovú podložku alebo papier na pečenie.
Cesto rozdelíme na dvakrát, plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 10-15 minút pri teplote 200°C.
Cesto necháme vychladnúť, preložíme na seba, rukami potlačíme a nakrájame na 8 kusov (každé cesto na 4 kusy).
Zmäknuté maslo izbovej teploty vložíme do nádoby a mixérom šľaháme 5 minút.
Do masla postupne po dávkach zašľaháme krém.
Krém rozotrieme na cesto, prekryjeme ho ďalším cestom a opäť potrieme krémom.
Takto postupujeme pri všetkých vrstvách cesta, posledný kus cesta na vrchu ostane bez krému.
Boky dezertu potrieme zvyšným krémom a posypeme lúpanými mandľami.
Famózny dezert môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: