Vynikajúci recept na marinované paradajky, ktoré sú úplne jednoduché na prípravu a dodajú šmrnc každému pokrmu.
My ich doma vyjedáme rovno z pohára.
Potrebujeme:
Paradajky – 1 kg
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Sladká paprika – 2 ks
Pálivá paprika – 1 ks
Kôpor – 1 zväzok
Petržlen – 1 zväzok
Cesnak – 4 – 5 strúčiky
Soľ – 1 polievková lyžica
Cukor kr. – 2 lyžice
Ocot 9% – 2 lyžice
Rastlinný olej – 50 ml
Postup:
Kôpor nakrájame najemno.
Papriku (sladkú aj pálivú) očistíme od jadierok.
Papriku nakrájame na kúsky.
Cesnak očistíme.
Pridáme k paprike a spolu rozmixujeme.
Rozmixovanú zmes pridáme ku kôpru.
Prilejeme olej, ocot, pridáme aj soľ a cukor.
Všetko spolu premiešame.
Rajčiny nakrájame na polovice.
Vrstvíme do pohára striedavo s marinádou.
Zatvorime.
Ešte pohárom zatrasieme.
Necháme v chlade marinovať 24 hodín.
Na druhý deň môžete ochutnať, je to výborné.
Ja to podávam ako prílohu na grilovačku.
A samozrejme aj. obedu, namiesto šalátu.
Tieto paradajky chutia aj tým, ktorí inak túto zeleninu nemusia.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: