Spoznávate plody na obrázku? Ide o jeden z najväčších klenotov v našich záhradách, ktoré sa bohužiaľ už dnes tak často nevidí.
Toto ovocie našich babičiek by ste rozhodne mali aj dnes.
Naučíme vás, ako jeho silu uchovať aj na zimné mesiace .
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Návod sme našli na youtube kanáli YÖRÜK KIZININ MUTFAĞI
Poklad z babičkinej záhrady, toto dokáže s naším telom
Poď si však najskôr povedať, čo zázračné plody moruše dokáže s našim zdravím:
Podporuje imunitný systém
Prečisťuje organizmus
Chráni bunky pred radikálmi
Antiseptické účinky
Prevencia vzniku rakoviny
Prevencia vzniku kardiovaskulárnych ochorení
Odstraňuje kašeľ
Odstraňuje bolesti brucha a plynatosť
Podporuje pravidelnú stolicu
Normalizuje hladinu cukru v krvi
Znižuje vysoký cholesterol
Znižuje vysoký krvný tlak
Prevencia vzniku Anémii
Prevencia vzniku Osteoporózy
Podporuje tvorbu červených krviniek a kostnej hmoty
Upokojuje nervový systém
Uchovajte silu moruše na celé mesiace
Pripravte si tento chutný a zdravý sirup, ktorý v zime vyvážite zlatom.
Postup je veľmi jednoduchý a sirup môžete skladovať v mrazničke.
Je bez zbytočných konzervantov, má peknú farbu a príjemnú textúru.
Spracujte si moruše podľa návodu a nielenže si pochutíte, ale aj posilníte svoje zdravie.
Potrebujeme:
1200 g moruše čiernej
2 l vody
85 g kryštálového cukru
1,5 PL citrónovej šťavy
Postup:
Moruše si prepláchnite 1 až 2-krát pod studenou vodou a potom ich vložte do hlbokého hrnca.
Zalejte ich 2 litrami vody a pridajte cukor.
Teraz je čas pridať citrónovú šťavu.
Všetko premiešajte, aby sa cukor rozpustil a zapnite sporák na vysokú teplotu.
Keď začne voda vrieť, nechajte povariť ešte 15 minút na miernom ohni.
Priebežne odstraňujte penu, ktorá sa tvorí na vrchu.
Vypnite sporák a nechajte stáť ešte 15 minút prikryté pokrievkou.
Následne morušovú zmes preceďte cez husté sitko – pri tomto procese môžete použiť metličku na šľahanie.
Teraz ho pomocou lievika nalejte do fliaš a odložte do chladničky.
Podľa potreby vytiahnite a pite kedykoľvek, keď dostaneme chuť.
Ja zvyknem časť tekutiny aj zamraziť, ak stihnem odložiť.
Väčšinou sa ale vypije behom pár dní.
Veľmi chutné a zdravé
Plody moruše sú nielen chutné, ale aj veľmi zdravé.
Obsahujú veľa vitamínov a minerálov, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie organizmu.
Dobrú chuť!
Video návod: