Vynikajúca chuť a nenáročnosť prípravy tohto nepečeného BOUNTY dezertu podľa receptu z youtube sa postarajú o to, že sa stane číslom jeden medzi vašimi obľúbenými maškrtami!
Potrebujeme:
500 g kakaových sušienok
Na krém:
500 g mascarpone
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
300 ml šľahačkovej smotany
150 g kryštálového cukru
50 g kokosových vločiek
Na polevu:
200 g čokolády
100 ml mlieka
veľkosť formy 28 x 28 cm
Postup:
Na dno formy si naukladáme kakaové sušienky tesne vedľa seba.
Mascarpone si vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom.
Následne zašľaháme šľahačkovú smotanu.
Šľaháme, kým nevznikne kompaktný krém.
Nakoniec pomocou špachtle zapracujeme do krému kokosové vločky.
Krém navrstvíme na sušienky.
Na krém navrstvíme ďalšiu vrstvu sušienok a opäť vrstvu krému.
Odložíme do chladničky stuhnúť na 30 minút.
Medzitým si pripravíme čokoládovú polevu.
Nalámanú čokoládu zalejeme horúcim mliekom.
Metličkou vyšľaháme kompaktnú polevu.
Polevu rovnomerne rozotrieme na povrch dezertu.
Opäť odložíme do chladničky na 30 minút.
TIP:
Vrch môžete ozdobiť bledšou alebo tmavšou čokoládou, prípadne kokosovými vločkami.
Prajeme dobrú chuť!
BONUS
Pripájame ešte jeden banánový nepečený dezert, na ktorom si takisto určite pochutí celá rodina, aj hostia!
Potrebujeme:
300 ml mlieka
400 g sušienok
3 balíčky šľahačky v prášku
veľkosť formy 25 x 25 cm
600 g banánov
Na polevu:
150 g čokoládových vločiek
100 ml horúcej šľahačkovej smotany
Postup:
Do formy si naukladáme sušienky, ktoré sme predtým namočili v mlieku.
V miske si rozmixujeme alebo roztlačíme banány, pridáme šľahačku v prášku a vyšľaháme.
Tento vzniknutý krém nanesieme na sušienky a navrch znovu naukladáme vrstvu sušienok.
Takto postup opakujeme, až kým sa nám neminie krém a sušienky.
Odložíme do chladničky na 1 hodinu a potom si pripravíme polevu.
Čokoládové vločky zalejeme horúcou šľahačkovou smotanou a metličkou vypracujeme kompaktnú lesklú polevu.
Tú rozotrieme na dezert, ktorý dáme vychladiť na ďalšiu hodinu a môžeme ho podávať.
Dobrú chuť!