Originálny, rýchly a neuveriteľne chutný. Presne taký je trhaný pizza bochník, ktorý pripravíte za niekoľko minút. Vynikajúci snack na piatkový večer, ktorý skvele vyzerá a ešte lepšie chutí. Odtrhnite si svoj kúsok!
Potrebujeme:
Bochník chleba
350 g mozzarelly nakrájanej na tenké plátky
100 g pikantnej salámy (príp. klobásy) nakrájanej na kolieska
3 lyžice masla
½ lyžičky sušeného cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ lyžičky korenia na pizzu
2 lyžice strúhaného parmezánu
Postup:
Rúru nastavíme na 180 stupňov.
Bochník narežeme na kocky tak, aby sme neprerezali spodnú kôrku.
Bochník preložíme na plech vystlaný alobalom. Do jednotlivých zárezov ukladáme plátky mozzarelly a salámy.
Maslo, cesnak a korenie zmiešame v miske a zmesou potrieme bochník. Nakoniec posypeme bochník parmezánom.
Takto prirpavený chlieb zabalíme do alobalu a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút. Potom bochník odstránime alobal a necháme zapiecť do chrumkava ešte 10 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: the-girl-who-ate-everything