Ak máte radi domáce fašírky, určite viete, že nejde o najjednoduchší pokrm. Príprava mäsa a postupné vyprážanie zaberie nemálo času. Prinášame vám niečo lepšie – vynikajúce fašírky s oblohou, ktoré pripravíte rýchlo a jednoducho na jednom plechu. A ako bonus – bez vyprážania!
Potrebujeme:
700 g mletého bravčového mäsa
1 cibuľu nakrájanú nadrobno
1 strúčik cesnaku
100 g nastrúhaného tvrdého syra
400 g šampiňónov
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 väčšie zemiaky nakrájané na plátky
Majonézu alebo kyslú smotanu podľa chuti
Soľ a čierne mleté korenie
Horčicu
Postup:
Mleté mäso zmiešame s cibuľou, pretlačeným cesnakom, soľou a korením
Mäso rozdelíme na niekoľko guličiek a tie preložíme na vymastený plech (prípadne vystlaný papierom na pečenie) a roztlačíme na hrubšie placky.
Šampiňóny nakrájame nadrobno a orestujeme na panvici, potom ich uložíme na mäso. Na huby uložíme plátky zemiakov, osolíme, okoreníme a potrieme trochou majonézy alebo kyslej smotany. Nakoniec na vrch navrstvíme 1 lyžicou horčice alebo kyslej smotany.
Nakoniec posypeme strúhaným syrom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 30-35 minút. Ak sa obávate, že by sa syr mohol pripáliť, pečte na začiatku pod alobalom.
Podávame s čerstvou zeleninou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)