Keď nemáme čas piecť, ale chceme si pripraviť niečo sladké, prídu nám vhod jednoduché nápady na koláčiky.
Tento nepečený jahodový koláč je skvelou voľbou, ak chcete pripraviť krémový dezert.
5 minút práce, potom stačí dať do chladničky a čoskoro ho môžeme ponúknuť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Skvelý recept sme našli na stránke KETKES Kitchen.
Potrebujeme:
dlhé piškóty,
50 ml mlieka,
300 ml šľahačky
500 g jahodového jogurtu
250 g mascarpone
Cukor alebo iné sladidlo podľa chuti
Ďalej:
250 g jahôd alebo iného ovocia
Voliteľné:
Uvarená káva alebo jahodový džús na zvlhčenie piškót
Postup:
Pripravíme si vhodnú misu na prípravu dezertu.
Dlhé piškóty uložíme na dno misy tak, aby pokrývali celý povrch.
Na krém si vyšľaháme smotanu na šľahačku.
Osladíme podľa chuti.
Ak nechcete používať cukor, môžete zvoliť med alebo iné alternatívne sladidlo.
Šľahačku nevyšľaháme celkom dotuha, pretože po pripadaní ostatných prísad sa ešte krátko prešľahá.
Do šľahačky teraz pridáme jahodový jogurt a mascarpone.
Vyšľaháme na jednotný krém.
Piškóty v mise teraz pokropíme mliekom.
Okrem mlieka môžete použiť aj uvarenú kávu alebo jahodový džús.
Na piškóty navrstvíme krém.
Uhladíme.
Jahody, alebo iné ovocie si umyjeme a očistíme.
Prekrojíme na polovice.
Ovocie uložíme na vrch krému.
Dáme vychladiť.
Potom môžeme servírovať.
Ako alternatívu môžeme zvoliť aj prípravu dezertu v dezertných pohároch.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: