Vynikajúci recept na extra chrumkavé a jemné kuracie stehienka z rúry, ktoré chutia celkom ako z grilu.
Tajomstvo je v marináde, stačí, aby ste v nej mäsko nechali len 30 minút.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Stehienka v tejto úprave chutia naozaj vynikajúco a okrem pečenia v rúre ich môžete samozrejme aj grilovať.
Je len na vás, ako si tento výborný recept vychutnáte.
Potrebujeme:
20 kusov kuracích stehien dolných
Soľ
Čierne korenie – podľa chuti
Paprika sladká – 1 polievková lyžica
Sójová omáčka – 3 lyžice
Med – 1 čajová lyžička
Rastlinný olej – 90 ml
Cesnak – 6 strúčikov
Voliteľné:
Tymián
Rozmarín
Postup:
Kuracie stehná umyjeme a osušíme.
Dáme do väčšej misky.
Pridáme soľ a korenie.
Do misky pridáme papriku, sójovú omáčku a ostatné prísady.
Dobre premiešame.
Je dôležité, aby stenienka s marinádou dobre prepojili.
Necháme takto stáť pol hodinky.
Rúru vyhrejeme na 200 stupňov.
Stehienka preložíme na plech vyložený papierom.
Necháme piecť asi 30 minút.
Potom potrieme zvyšnou marinádou, ktorá ešte ostala v miske.
Necháme ešte zapiecť do chrumkava – asi 20 minút.
Stehienka chutia fantasticky, mäsko sa doslova rozpadá na jazyku.
Chuť naozaj ako z grilu!
Podávame s prílohou podľa chuti.
Ja v lete podávam len s čerstvou zeleninou, alebo zeleninovým šalátom.
Vynikajúce sú aj s domácim chlebíkom alebo opekanými zemiakmi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)