Kuracie krídelká sú veľmi obľúbeným jedlom a dajú sa pripraviť na viac spôsobov.
Tento recept vás nadchne a bude ho milovať celá rodina.
Použite túto jednu netradičnú prísadu a výsledkom budete milo prekvapení.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Recept odporúča portál takprosto.
Tajnou prísadou je obyčajný prášok do pečiva, ktorý je použitý trocha netradične pri príprave mäsa.
Potrebujeme:
800 g kuracích krídel
2 PL hladkej múky
1 ČL mletej údenej papriky
1 ČL sušeného cesnaku
1 ČL sušenej petržlenovej vňate
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
soľ podľa chuti
Postup:
Krídelká si dôkladne umyte a potom osušte.
Každé krídelko rozrežte na tri kúsky a použite iba ramenné a lakťové kusy – špičky dajte bokom.
Uistite sa, že ste ich dobre vysušili a pripravte si zmes na obaľovanie.
V hlbokej miske zmiešame múku, soľ, sušený cesnak a petržlenovú vňať.
Primiešame aj údenú papriku a nakoniec kypriaci prášok do pečiva.
Následne obaľujeme kuracie krídla v tejto zmesi – pre uľahčenie obaľovania môžete zmes nasypať do uzatvárateľného plastového vrecka, vložiť krídelká a obaliť trasením.
Keď sú všetky krídelká pokryté touto zmesou, môžete ich naukladať na vymastený pekáč.
Vložte do predhriatej rúry na teplotu 200 °C a pečte asi 30 minút.
Krídelká môžete servírovať s rôznymi omáčkami podľa chuti, napríklad s touto syrovou…
Syrová omáčka
Zmiešajte rozpustené maslo s najemno nastrúhaným parmezánom, nalejte šťavu z polovice citróna a pomaranča, potom dobre premiešajte.
Ak chcete, môžete pridať ľubovoľné korenie, či bylinky.
Tieto krídelká sú skutočnou pochúťkou a preto sa oplatí ich vyskúšať.
Rezeň a prášok do pečiva
Nikto im nedokáže odolať!
Pripravte si ich aj vy podľa tohto receptu zo zápisníka môjho deda šéfkuchára a presvedčte sa sami.
Tradičné rezne sú veľmi obľúbené a na väčšine slovenských stolov nechýbajú aspoň raz týždenne, najčastejšie v nedeľu.
Keď však ochutnáte tieto rezne v cesnakovom cestíčku, budete nadšení.
Potrebujeme:
4 pláty bravčového karé
1 šálku hladkej múky
1 vajce
1,5 šálky mlieka
2 ČL sušeného cesnaku
1/2 ČL prášku do pečiva
soľ
čierne mleté korenie
rastlinný olej na vyprážanie
Postup:
Mäso si najskôr nakrájame na plátky.
Plátky mäsa si opláchneme.
Osušíme papierovou utierkou.
Mäso rovnomerne naklepeme tĺčikom na mäso.
Z oboch strán posypeme soľou a čiernym mletým korením.
Do misy si nasypeme hladkú múku.
Pridáme vajce, mlieko a cesnak.
Pridáme aj prášok do pečiva a trochu soli.
Metličkou vypracujeme hladké cestíčko.
Vďaka prášku do pečiva bude cestíčko krásne nadýchané a jemnejšie.
Na panvicu si nalejeme väčšie množstvo oleja.
Rozhorúčime ho.
Plátky mäsa postupne namáčame v cestíčku.
Potom ich hneď ukladáme do rozpáleného oleja.
Rezne vysmážame z každej strany po dobu 3 minút.
Smažíme, kým nie sú zlatohnedé.
Vyberieme ich z panvice.
Uložíme na papierové utierky, aby vsiakli prebytočný olej.
Hotovo.
Môžeme servírovať s obľúbenou prílohou.
Trik s ktorým zmäkne každé mäso
Prášok do pečiva je vynikajúci aj v prípade, že máte doma tuhé mäso.
Pprášok do pečiva má schopnosť rozkladať bielkoviny a zlepšovať štruktúru mäsa v krátkom čase.
Spôsoby, akými ho použiť sú dva:
1 spôsob:
Mäso jednoducho posypeme práškom do pečiva, dáme na niekoľko hodín do chladničky a vyberieme.
Potom mäso dôkladne umyjeme a môžeme používať spôsobom, ktorý máme pripravený.
2. spôsob:
Prášok do pečiva zamiešame s vodou.
Prísady použijeme v takom pomere, aby nám vznikla konzistencia pasty.
Mäso dobre pastou potrieme a necháme v chladničke 1-3 hodiny.
Potom uymyjeme a používame na smaženie, dusenie, pečenie alebo grilovanie.
Mäsko bude vďaka prášku do pečiva skutočne jemnučké, krehké a veľmi lahodné. Určite to skúste a tento trik bude používať pravidelne, rovnako ako ja.
Môj dedo dokonca pridával štipku prášku do pečiva aj do mäsa na fašírky.
Vždy boli krásne nadýchané a jemné, hovoril, že práve toto je jeho tajomstvo. :-)
Zemiaky a prášok do pečiva
ň
Vynikajúce domáce chrumkáče zo zemiakov, ktoré tromfnú aj klasické zemiakové hranolky.
Deti ich zbožňujú a je jedno, či ich pripravíte na slano, alebo na sladko.
Výsledok je zakaždým fantastický a navyše aj rýchlo pripravený.
Najlepší dezert, ktorý môžete skúsiť – a na celú túto parádu vám stačia len 4 prísady.
Potrebujeme:
– Zemiaky 400 g
– kukuričný škrob 3 lyžice
– prášok do pečiva 1 lyžička
– kr. cukor 3 lyžice
Postup:
Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na drobnejšie kúsky.
Teraz dáme zemiaky do vody a privedieme do varu.
Varíme asi 15 minút, alebo podľa varného typu zemiakov tak, aby boli mäkké.
Uvarené zemiaky scedíme a roztlačíme.
Pridáme kukuričný škrob.
Pridáme aj prášok do pečiva, vďaka tomu bude výsledok veľa chrumkavejší.
Teraz pridáme cukor – ak chcete menej sladké, prípadne slané zemiakové chrumkáče, uberte cukor a pridajte soľ.
Teraz vymiešame jednotné cesto.
Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme natenko.
Cesto nakrájame na výsledné tvary – kosoštvorce.
Teraz si na panvici zahrejeme dostatočné množstvo oleja.
Tvary vyprážame v horúcom oleji dozlatista.
Podávame s obľúbenou omáčkou, alebo aj len samé.
Tieto chrumkáče sú výborné na sladko aj na slano.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod:
Dobrú chuť!