Pripravte si doma krehké plnené langoše podľa nášho jednoduchého receptu.
Moje deti langoše zbožňujú a tak som sa rozhodol ich pripraviť aj takýmto spôsobom – boli nadšené a odvtedy si už iné nepýtajú.
Jemné a voňavé plnené langoše podľa jednoduchého receptu z youtube kanála Хозяюшка Узбечка.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
300 ml kefíru
1 ČL soli
1 PL kryštálového cukru
1 vajce
50 g masla
550 g hladkej múky
1 PL prášku do pečiva
Na plnku:
280 g mletého mäsa
2 cibule
soľ
30 g kôpru
mleté čierne korenie
mletú červenú papriku
koriander
Na vysmážanie:
rastlinný olej
Postup:
Do misky pridáme vajce, cukor a soľ.
Metličkou vymiešame.
Pridáme teplý kefír a roztopené maslo.
Opäť zamiešame.
Potom pridáme múku a prášok do pečiva.
Lyžicou zamiešame a rukou vymiesime.
Cesto prekryjeme fóliou a utierkou.
Necháme 10 minút odstáť.
Zatiaľ si pripravíme náplň. Cesto nekysne, ale je dobré, keď pár minút odleží.
Do misky pridáme mäso.
Nastrúhame k nemu cibuľu, kôpor, soľ, koriander a mletú papriku (ak chcete, cibuľu nemusíte strúhať, ale nakrájajte na drobno).
Všetko spolu premiešame vidličkou.
Z mäsovej zmesi rukami vytvarujeme fašírky.
Poukladáme ich na tvrdú podložku.
Cesto nakrájame na 12 rovnakých častí.
Z cesta ušúľame guľky, položíme ich na tanier a prekryjeme fóliou.
Cesto rozvaľkáme valčekom na pomúčenom stole do tvaru menšieho taniera.
Do stredu cesta vložíme mäsovú zmes.
Roztlačíme ju.
Cesto zavrieme a trochu potlačíme rukami.
Langoše vysmážame v horúcom oleji z oboch strán do zlatista.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Video návod: