Ak máte doma mätu, neváhajte ani sekundu a pripravte si tento originálny letný nápad.
Nerobte z nej len čaj, toto bude u vás v lete hitom!
Všetci boli prekvapení, keď som im na stôl priniesla tieto zelenkavé, fantastické domáce nanuky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Kombinácia mäty a čokolády je veľmi lahodná a osviežujúca.
Navyše, príprava je veľmi jednoduchá.
Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála ricette arabe.
Potrebujeme:
500 ml mlieka
125 g kryštálového cukru
4 žĺtky
20 g mäty
120 ml smotany na šľahanie
200 g mliečnej čokolády
30 ml oleja
voliteľné: zelené potravinárske farbivo
Postup:
Do hrnca si nalejeme mlieko.
Pridáme kryštálový cukor a žĺtka.
Varíme na miernom ohni.
Za stáleho miešania metličkou privedieme do varu.
Potom vložíme mätu.
Rozmixujeme tyčovým mixérom.
Môžeme pridať potravinárske farbivo.
Znovu rozmixujeme.
Zmes precedíme do misy cez sitko.
Necháme v chladničke dobre vychladnúť.
Do samostatnej misy si nalejeme šľahačkovú smotanu.
Vyšľaháme ju na šľahačku.
Hmotu si vyberieme z chladničky.
Zapracujeme do nej šľahačku tak, aby bola zmes kompaktná.
Následne ju nalejeme do formy na nanuky.
Vložíme do nich paličky a odložíme do mrazničky.
Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu.
Primiešame trochu oleja a keď je zmes kompaktná.
Namočíme do nej zmrazené nanuky.
Čokoládu necháme stuhnúť.
Môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Video návod: