Pri príprave kukurice na varenie, pečenie, či grilovanie končia kukuričné vlasy v koši.
Je to však veľká škoda, pretože sú plné užitočných látok, o ktorých málokto vie.
Nabudúce si z nich radšej urobte čaj a vaše telo sa vám poďakuje.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vďaka odporúčaniam z youtube kanála Lekovite Biljke sa dozviete, ako kukuričné vlasy spracovať a prečo je čaj z nich taký užitočný!
Kukuričné vlasy môžu mať pozitívny vplyv na vaše zdravie a indiánske kmene ich používali na liečebné účely.
Čerstvé kukuričné vlasy majú zelenkavú farbu a keď schnú, tak tmavnú.
Vysušené kukuričné vlasy sa dajú dlhšie skladovať, a preto je vhodné ich pred použitím najskôr vysušiť.
Trvá to len pár dní a skladovať ich môžete napríklad v uzatvárateľnom igelitovom vrecku.
Postup:
Jednu čajovú lyžičku sušených kukuričných vlasov vložte do hrnca a zalejte šálkou studenej vody.
Zahrievajte, kým voda nezačne vrieť.
Odstavte hrniec zo sporáka, prikryte pokrievkou a nechajte 10 minút lúhovať.
Odvar preceďte cez sitko do šálky a pite 3-krát denne.
Zdravotné výhody
Kukuričné vlasy majú diuretický účinok, pomáhajú vyplavovať prebytočnú vodu z tela, aj toxické látky.
To znižuje komplikácie u ľudí so zdržiavaním vody a konzumácia tohto čaju môže pomôcť pri chudnutí.
Aktívne zložky obsiahnuté v kukuričných vlasoch uľahčujú vylučovanie moču.
Je preto vhodné nasadiť tento čaj pri prvých príznakoch infekcie močových ciest, či močového mechúra.
V ľudovom liečiteľstve sa kukuričné vlasy používajú aj pri liečbe vysokého krvného tlaku a pri vysokej hladine cukru v krvi.
Ako vidíte, obyčajné kukuričné vlasy, ktoré väčšinou končia v koši, majú naozaj mnoho zdravotných výhod a oplatí sa ich využiť vo svoj prospech.
Upozornenie:
Čaj nie je vhodný pre tehotné a dojčiace ženy.
Opatrní pri konzumácii by mali byť aj citliví ľudia so sklonom k alergiám.
Veľa zdravia!