Mäso v cestíčku zaujíma vysoké miesto v zozname našich obľúbených jedál.
Okrem toho, že sú chutné, ich príprava je skutočne veľmi jednoduchá a rýchla.
Kombinácia kyslej smotany a cesnaku je naozaj fantasticky chutná a zabezpečí, že mäso sa nevysuší.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
V teplom počasí, keď sa vám nechce dlho stáť pri sporáku je táto rýchlovka skutočne ideálnou voľbou.
Ako prílohu odporúčame jednoduchý zeleninový šalát.
Potrebujeme:
50 dkg filé z kuracích pŕs
2 vajíčka (veľkosť M )
7 dkg hladkej múky
1 ČL cesnakového prášku
soľ podľa chuti
2 dl kyslej smotany
Ďalej:
30 g hladkej múky
olej na vyprážanie
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na tenšie plátky a posypeme soľou.
Pripravíme si cestíčko:
Vajcia trochu rozšľaháme, vmiešame 70 gramov múky.
Prisypeme cesnakový prášok a soľ.
Nakoniec vmiešame kyslú smotanu.
Na dosku nasypeme 30 gramov múky.
V nej najprv obalíme plátky mäsa.
Potom ich tiež obalíme v kyslej smotane.
Na panvici rozohrejeme olej.
Opečieme kuracie prsia z oboch strán do zlatista.
Keď sú opečené, položte ich na papierovú utierku, aby absorbovali prebytočný olej.
Podávame s jednoduchým zeleninovým šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)