Ak nestíhate variť a máte chuť len na niečo ľahšie počas horúcich letných dní, tento šalát bude to pravé orechové.
Kombinácia paradajok a uhoriek nikdy nesklame.
Výborne chutí, osvieži, aj zasýti!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Pripravte si ho veľmi jednoducho podľa tohto receptu Angie Cooking a vychutnávajte si tú sviežu chuť, ktorú dosiahnete aj vďaka jednej tajnej ingrediencii.
Potrebujeme:
2 väčšie paradajky (alebo viac menších)
1 uhorku
petržlenovú vňať
jarnú cibuľku
3-4 PL olivového oleja
soľ
čierne mleté korenie
trochu mäty
1 citrón
Postup:
Paradajky si dobre umyjeme.
Nakrájame na menšie kocky.
A vložíme do misy.
Následne si umyjeme a ošúpeme uhorku.
Takisto ju nakrájame na malé kocky.
Vložíme do misy k paradajkám.
Petržlenovú vňať, aj jarnú cibuľku si nasekáme nadrobno.
Nasekáme si aj tajnú ingredienciu, ktorou sú čerstvé lístky mäty.
Pridáme do misy.
Pripravíme si dressing:
V malej miske si zmiešame olivový olej s citrónovou šťavou.
Nalejeme na zeleninu v mise.
Posypeme soľou a čiernym mletým korením.
Všetko dobre premiešame.
A môžeme podávať.
Tento chutný rýchly šalát môžete podávať samostatne, ale aj k mäsu, či ako prílohu k jedlu.
Druhý recept: Taliansky mrkvový šalát
Tento šalátik pripravujeme ku grilovanému mäsku namiesto pečiva, alebo iných ťažkých príloh. Je veľmi chutný a navyše aj zdravý! :-)
Potrebujeme:
500 g mrkvy
200 g zeleru (prípadne môžete použiť kaleráb)
2 zelené menšie jablká
150 ml -200 ml bieleho jogurtu
Soľ, čierne mleté korenie
4-5 strúčikov cesnaku
1 lyžičku olivového oleja (prípadne ľanového alebo tekvicového)
Postup:
Mrkvu a zeler očistíme a nastrúhame.
Aj jablká nakrájame nadrobno a zmiešame so zeleninou.
Dressing:
Jogurt zmiešame s pretlačeným cesnakom, soľou a olejom.
Všetko spolu premiešame.
Necháme odležať v chladničke.
Podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Dobrú chuť!
Video postup nájdete TU