Rýchly, jednoduchý a neskutočne chutný jahodový koláč.
Neskutočne osviežujúci ovocný dezert, ktorý sa u nás teší mimoriadnej obľube.
Fantastický recept z youtube kanála Koch mal nach – lecker mit Rika Kienera na lahodnú jahodovú tortu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
500 g jahôd
jahodový džem
Na cesto:
3 vajcia
90 g kryštálový cukor
štipku soli
90 g hladkej múky
2 ČL prášku do pečiva
Na krém:
500 g mascarpone
250 ml smotany na šľahanie
1 ČL citrónovej kôry
1 balenie vanilkového cukru
7 plátkov želatíny
60 g práškového cukru
1 PL smotany na šľahanie
Na polevu:
380 ml vody
18 g červeného tortového želé
1 PL kryštálového cukru
Postup:
Do misky pridáme vajcia, soľ, cukor.
Mixérom šľaháme 8-10 minút.
V malej miske zmiešame múku s práškom do pečiva, preosejeme do misky s cestom.
Metličkou premiešame.
Do vymasteného a pomúčeného plechu pridáme cesto.
Rovnomerne ho rozotrieme.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 12 minút pri teplote 180°C.
Cesto necháme vychladnúť a prekrojíme ho na polovicu.
Polovicu cesta vložíme do formy.
Potrieme jahodovým džemom.
Do misky so studenou vodou na niekoľko minút namočíme želatínu.
Do nádoby pridáme smotanu, vanilkový cukor.
Mixérom vyšľaháme.
Do veľkej misky pridáme mascarpone, cukor, citrónovú kôru, smotanu.
Mixérom vyšľaháme krém.
Želatínové plátky vyžmýkame, vložíme do rajnice.
Za tepla miešame, kým sa nerozpustia.
Ešte za tepla pridáme smotanu a premiešame.
Tekutú želatínu hneď vmiešame do krému.
Krém nanesieme na cesto potreté jahodovým džemom a rozotrieme.
Položíme druhú polovicu cesta.
Rukou potlačíme.
Hornú časť cesta natrieme jahodovým džemom.
Naukladáme na polovicu nakrájané jahody.
Do rajnice pridáme studenú vodu, tortové želé, cukor.
Za miešania privedieme do varu.
Varíme 1 minútu.
Potom za občasného miešania necháme asi 5 minút vychladnúť.
Polevu nanesieme na jahody a necháme stuhnúť.
Dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/L0iafWu_xZc