Nezvyčajný spôsob prípravy cukety, ktorý si obľúbite.
Zapečte cuketu a podávajte ju so sviežou omáčkou.
Jednoduchý a rýchly recept z youtube kanála Рецепты Simple Food с Юлией Шевчук na lahodnú zapekanú cuketu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
3-4 cukety
50 ml rastlinného oleja
200 g strúhanky
100 g syra
soľ
bazalku
oregano
2-3 strúčiky cesnaku
Na omáčku:
250 ml bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
soľ
korenie podľa chuti
1 strúčik cesnaku
petržlenovú vňať
koriander
kôpor
Postup:
Z cukety odstránime konce.
Nakrájame ju na plátky.
Plátky potrieme olejom.
Do taniera pridáme strúhanku.
Pridáme aj soľ, bazalku a oregano.
Potom do zmesi pridáme nastrúhaný syr a cesnak.
Lyžicou dôkladne premiešame.
Naolejovanú cuketu obalíme v strúhankovej zmesi.
Cuketu poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech s cuketami vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 15-20 minút pri teplote 200°C.
Pripravíme si omáčku:
do malej misky pridáme jogurt a nasekanú petržlenovú vňať.
Potom do zmesi najemno nastrúhame cesnak.
Pridáme soľ, korenie.
Dobre premiešame.
Upečenú cuketu servírujeme s lahodnou omáčkou.
Dobrú chuť!
Video návod: