Pripravte si doma sušené paradajky podľa nášho receptu a môžete ich konzumovať v priebehu celého roka.
Neskutočná lahôdka, ktorá nikdy neomrzí.
Jednoduchý recept z youtube kanála Moja kuchyňa Ebruli na domáce sušené paradajky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
5 kg paradajok
1 cesnak
kamennú, morskú alebo himalájsku soľ
tymian alebo rozmarín
30 ml oleja na pohár
zaváraninové poháre s objemom 450 alebo 600 ml
Postup:
Paradajky nakrájame na štvrtiny.
Vložíme do misy.
Potom ich poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Paradajky posolíme a posypme tymianom.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme jednu hodinu pri 200°C.
Zostávajúce paradajky poukladáme na veľký podnos.
Posypeme soľou a dáme ich sušiť na slnko.
Cesnak namočíme do vody, aby sa šupky ľahšie oddelili.
Nakrájame ho na malé kúsky.
Zaváraninové poháre dôkladne umyjeme.
Následne aj osušíme.
Na dno pohára vložíme cesnak a tymian.
Navrstvíme do polovice horúce paradajky, ktoré sme vybrali z rúry.
Potom opäť vložíme cesnak, tymian a paradajky.
A nakoniec pridáme ešte jednu vrstvu cesnaku a tymianu.
Do pohára nalejeme olivový olej, pevne uzavrieme vekom a otočíme hore dnom.
Poháre necháme takto 8-10 hodín.
Paradajky môžete uchovať na chladnom tmavom mieste až rok.
Dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/PdUTsKmQlbo