Vynikajúci jemný čokoládovo-orechový koláč, po ktorom si budete olizovať všetky prsty.
U nás sa teší obrovskej obľube, preto ho pripravujem dosť často.
Nenáročný a jednoduchý recept z youtube kanála Lecker mit Sophie Mayer na lahodný orechový koláč.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
10 vajec
130 g kryštálového cukru
150 ml mlieka
20 g kakaového prášku
300 g vlašských orechov
štipku soli
200 g kryštálového cukru
40 g kukuričného škrobu
200 g masla
Postup:
Do väčšej misky oddelíme bielky od žĺtkov.
Do hrnca pridáme žĺtky, cukor, mlieko a metličkou rozšľaháme.
Zmes varíme počas miešania na miernom ohni do zhustnutia.
Hrniec odstavíme zo sporáka, pridáme kakaový prášok, metličkou vymiešame.
Preložíme na tanier.
Tanier prekryjeme fóliou a zmes necháme vychladnúť.
Na suchej panvici osmažíme orechy.
Potom ich nožom nasekáme.
Do misy s bielkami pridáme soľ.
Počas šľahania mixérom po častiach pridávame cukor.
Zmes šľaháme 15-20 minút, kým nevznikne pena.
Do krému z bielok pridáme škrob.
Vyšľaháme a pridáme orechy.
Špachtľou dôkladne premiešame.
Orechový krém rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 50 minút pri teplote 170°C.
V mise rozšľaháme zmäknuté maslo.
Postupne do masla pridávame kakaovú zmes a šľaháme.
Upečené orechové cesto necháme vychladnúť, odstránime papier.
Nakrájame ho na 3 rovnaké časti.
Cesto potrieme kakaovým krémom, preložíme ďalším kusom cesta a natrieme krém.
Nakoniec položíme posledný kus cesta, celý koláč potrieme krémom.
Vložíme ho na tri hodiny do chladničky.
Po vybratí posypeme vrch kakaom, naukladáme nasekané orechy a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: