Vyskúšajte skvelú slanú roládu so slaninkou, pečenú v srnčom chrbáte. Hoci túto formu používame najmä na prípravu sladkých dobrôt, táto verzia rozhodne stojí za to! :-)
Potrebujeme:
200 g slaniny nakrájanej na plátky
500 g kuracích pŕs nakrájaných nadrobno
200 g strúhaného syra
3 vajca
3 lyžice hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 lyžice kyslej smotany
Soľ, korenie petržlenovú vňať
Postup:
Dno formy na pečenie (srnčí chrbát) vyložíme plátkami slaniny. Plátky by sa mali čiastočne prekrývať a mali by byť dostatočne dlhé, aby presahovali cez okraje formy.
Smotanu zmiešame s múkou a polovicou strúhaného syra. Pridáme kuracie kúsky, soľ, korenie, petržlenovú vňať a všetko dobre premiešame.
Zmes navrstvíme na slaninu, posypeme zvyšným syrom a potom prikryjeme prečnievajúcimi kúskami slaninky.
Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry (180 stupňov). Pečieme 45-50 minút, potom alobal odstránime a necháme zapiecť slaninku dochrumkava.
Upečenú roládu vyklopíme z formy a môžeme podávať. Vynikajúco chutí aj na studeno.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)