Vynikajúca domáca zmrzlina len z 3 prísad.
Základom tohoto receptu je obyčajná smotana na šľahania, kakao a kondenzované mlieko.
Vyskúšajte, ako fantasticky chutí a určite ju nebudete robiť poslednýkrát.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Okrem kakaovej môžete pripraviť klasickú smotanovú, alebo pridať kúsky ovocia či čokolády.
Potrebujeme:
400 g smotany na šľahanie
140 g kondenzovaného mlieka
60 g kakaového prášku
Voliteľné (pre iné príchute):
Kúsky čokolády
Vanilka
Kúsky ovocia
Postup:
Na začiatok dôležitá rada:
Pracujeme s dobre vychladenou smotanou.
Ja napríklad dávam pred prípravou na 15 minút do mrazničky.
Spolu so smotanou dávam do mrazničky aj miskou aj metličkou.
Potom pracujeme rýchlo:
Vychladenú smotanu nalejeme do misky a šľaháme.
Šľaháme asi 5-7 minút pomocou metličky.
Potom len vmiešame sladené kondenzované mlieko.
Nakoniec vmiešame aj kakao.
Vymiešame na jednotnú krémovú hmotu.
A preložíme do dózy.
Prikryjeme fóliou.
Odložíme do mrazičky na 4 hodiny.
Potom podávame ako klasickú zmrzlinu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)