Málokto robí BRAVČOVÉ mäso takto: Výborné jedlo z najjednoduchších prísad – LACNÝ a rýchly recept!

[mashshare]

Pripravte si doma lahodné mäso, ktoré sa topí v ústach v kombinácii s chrumkavými zemiakmi.

Toto bol obľúbený recept mojej babky a nikto ho nevedel pripraviť lepšie ako ona.

 

 

Neskutočne chutný recept z youtube kanála schnelle Küche na šťavnaté bravčové mäso.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa (karé, krkovička,stehno)

soľ

mleté čierne korenie

koriander

mletú papriku

3-4 cibule

2 PL sójovej omáčky

1 PL rastlinného oleja

6-7 zemiakov

tymian

kôpor

petržlenovú vňať

Postup:

Bravčové mäso nakrájame na hrubé plátky.

Plátky posolíme, posypeme korením, koriandrom a mletou paprikou.

 

 

Korenie a soľ poriadne votrieme do mäsa, otočíme a zopakujeme to isté.

Na plátky nakrájanú cibuľu vložíme do misy.

Pridáme sójovú omáčku, olej a lyžicou premiešame.

 

 

Cibuľu naukladáme na dno sklenenej formy na pečenie, vložíme mäso a cibuľu.

Potom pridáme ďalšiu vrstvu mäsa, cibule.

Prekryjeme fóliou a necháme marinovať 2-8 hodín.

 

 

Po uplynutí doby mäso vyberieme a odstránime z neho cibuľu.

Mäso smažíme na oleji na vysokej teplote 5 minút z oboch strán.

 

 

Cibuľu preložíme do väčšej sklenenej formy, na ňu naukladáme mäso.

Dáme piecť do predhriatej rúry na 35 minút pri teplote 180°C.

Nakrájane zemiaky vložíme do veľkej misy.

 

 

Potom pridáme soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku, tymian, olej a dôkladne premiešame.

Zemiaky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Dáme ich piecť na 35 minút pri teplote 200°C.

 

 

Šťavnaté mäso servírujeme s chrumkavými zemiakmi.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes