Pripravte si doma delikátne zapečené mäso s lahodným šalátom podľa nášho jednoduchého a rýchleho receptu.
Moja babka nám pripravovala túto pochúťku takmer na každú rodinnú oslavu.
Skvelý recept z youtube kanála schnelle Küche na lahodné zapekané bravčové mäso.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg bravčového mäsa
soľ
mleté čierne korenie
mletú červenú papriku
rastlinný olej
1 cibuľu
vodu
1 ČL octu
1 ČL soli
1 ČL hnedého cukru
2 paradajky
80 g syra
Na šalát:
1/2 čínskej kapusty
1 mrkvu
červenú papriku
jarnú cibuľku
koriander
3 uhorky
olivový olej
sójovú omáčku
med
cesnak
citrónovú šťavu
mleté čierne korenie
Postup:
Plátky bravčového mäsa naukladáme na tvrdú podložku.
Urobíme do nich zárezy nožom.
Mäso posolíme, posypeme čiernym korením a mletou paprikou.
Potom polejeme kvapkou oleja.
Dobre ho rozotrieme po celej ploche.
Mäso otočíme a všetky kroky opäť zopakujeme.
Do misy pridáme na plátky nakrájanú cibuľu, vodu, ocot, soľ, cukor a lyžicou premiešame.
Na suchý plech naukladáme plátky mäsa.
Na mäso poukladáme cibuľovú zmes, plátky paradajky, plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 30 minút pri teplote 200°C.
Po uplynutí doby naukladáme na mäso nahrubo nastrúhaný syr a dáme piecť na ďalších 5 minút pri teplote 200°C.
Do väčšej misky vložíme nakrájanú kapustu, nastrúhanú mrkvu, papriku, cibuľku, koriander a uhorku.
Do malej misky pridáme olej, sójovú omáčku, med, nastrúhaný cesnak, citrónovú šťavu, čierne korenie a lyžičkou dôkladne zamiešame.
Zmes nalejeme na šalát a dobre premiešame.
Upečené mäso servírujeme so sviežim šalátom.
Dobrú chuť!
Video návod: