Ponúkame vám unikátny tip na fantastickú pochúťku, akú ste ešte nejedli.
Lacná a chutná alternatíva pre celú rodinu.
Takto pripravuje kuracie stehienka moja mama a tá chuť vás zaručene dostane.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Úžasný recept z youtube kanála Lecker schnell na lahodné kuracie rezne so zemiakmi.
Potrebujeme:
9 kuracích stehien
soľ
mleté čierne korenie
zmes talianskych bylín
sójovú omáčku
100 g masla
Na zemiaky:
10 zemiakov
soľ
mleté čierne korenie
zmes talianskych bylín
3 PL rastlinného oleja
jarnú cibuľku
Na obalenie:
2 vajcia
4-5 PL strúhanky
1 ČL mletej červenej papriky
3-4 PL kukuričného škrobu
Postup:
Z mäsa odstránime kosti (viď video).
Mäso poukladáme na tvrdú podložku.
Posypeme soľou, čiernym korením, bylinkami a rukou votrieme.
Mäso poukladáme na malý plech v troch vrstvách na seba.
Každú vrstvu polejeme sójovou omáčkou.
Plech zakryjeme fóliou alebo alobalom a necháme 30 minút odstáť.
Do neošúpaných zemiakov urobíme nožíkom zárezy.
Poukladáme ich do veľkej misy.
Pridáme soľ, čierne korenie, zmes bylín, rastlinný olej a špachtľou premiešame.
Zapekaciu misu vymastíme rastlinným olejom.
Poukladáme do nej zemiaky.
Dáme ich piecť do rúry pri teplote 200°C na 30 minút.
V miske metličkou rozšľaháme vajcia.
Do taniera nasypeme strúhanku, mletú papriku a premiešame.
Do ďalšieho taniera nasypeme kukuričný škrob.
Mäso najskôr dôkladne obalíme v škrobe, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke.
Rezne vysmažíme na strednom ohni do zlatista.
Upečené zemiaky rozpolíme, vložíme do zapekacej formy.
Dáme piecť ešte na 10 minút pri teplote 200°C.
Rezne poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Maslo nakrájame na plátky a na každý rezeň položíme jeden plátok.
Rezne prekryjeme papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15-20 minút pri teplote 180°C.
Hotové zemiaky naukladáme na tanier a posypeme ich nakrájanou cibuľkou.
Upečené rezne servírujeme so zemiakmi.
Dobrú chuť!
Video návod: