Výborný recept na dvojfarebný koláčik, ktorý môžete pripraviť s ovocím podľa chuti.
Koláčik vôbec nie je suchý a za fantastický výsledok vďaší šľahačke, ktorá sa pridáva do cesta.
Určite skúste a zaručene ho nebudete robiť poslednýkrát.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
250 ml smotana na šľahanie
4 ks vajce
250 g kryštálový cukor (ak máte radi menej sladké dezerty, použite len 200 g)
1 bal. vanilkový cukor
300 g polohrubá múka
2 lyžičky prášok do pečiva
šitpka soľ
2 lyžice kakao
150 g ovocia – broskyne, marhule, jahody alebo iné ovocie
Na posypanie:
Práškový cukor
Postup:
Rúru predhrejte na 180 stupňov.
Pripravíme si plech o veľkosti 30 x 25 cm.
Dno poriadne vymažeme olejom a vysypeme múkou.
Ovocie nakrájame na malé kúsky alebo dáte celé.
Môžete použiť čerstvé, alebo zavárané ovocie.
Ak použijete zavárané ovocie, uberte cukor, aby nebol koláč až príliš sladký.
Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky.
V druhej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom a vanilkou do peny.
Postupne pridáme múku s práškom do pečiva a štipkou soli.
Jemne vareškou premiešame.
Nakoniec zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku.
Polovicu cesta zafarbíme kakaom.
Teraz môžeme vrstviť.
Na dno nalejeme tmavé cesto, poukladáme nakrájané jahody a na vrch nalejeme svetlé cesto.
Pečieme do zlata – skúšame špajdlou, či je cesto upečené (30 – 45 minút).
Pred podávaním vrch posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)