Vložte banány na noc do mrazničky a budete ľutovať, že ste tento recept nepoznali už skôr!

[mashshare]

Napadlo by vám niekedy, načo je dobré zmraziť banány?

Tento nápad je jednoduchý, ale v skutočnosti úplne geniálny.

 

 

Ja som prvýkrát skúsila minulý rok a budem to robiť aj túto sezónu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Máte sa na čo tešiť, výsledok naozaj stojí za to.

 

 

Počas horúcich dní väčšina z nás hľadá to správne osvieženie. 

Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála SUPER KELINCHAK.

Pripravte si túto lahodnú zmrzlinu, ktorej základ tvoria mrazené banány a budete sa zalizovať.

 

 

Jednoduchý recept, ktorý milujú aj deti a potrebujete len 2 suroviny!

Navyše, nemusíte sa báť ani priberania, tento nápad je úplne bez cukru a zbytočných kalórií.

Potrebujeme:

Na čokoládovú zmrzlinu

5 – 6 banánov

3 – 4 PL kakaa

Na ovocnú zmrzlinu

5 – 6 banánov

mrazené bobuľové ovocie

Postup:

Banány vložte na noc do mrazničky.

 

 

Nechajte ich zmraziť. 

Po zmrazení banány vyberte.

Ošúpte a vložte do mixéra.

 

 

Teraz nasypte kakao.

Teraz rozmixujte. 

 

 

Hotovo!

Vynikajúca čokoládová zmrzlina je pripravená.

Stačí ju len ozdobiť podľa chuti .

 

 

Ja som napríklad zdobila kolieskami čerstvého banánu, prípadne čokoládou.

Ak preferujete ovocnú zmrzlinu, môžete si mrazené banány rozmixovať s mrazeným bobuľovým ovocím. 

Video návod nájdete na konci článku.

Dajte do mrazničky aj celý melón!

 

 

Na výrobu melónovej dobroty vám stačia 3 hlavné ingrediencie + vanilka, ak si rovnako ako ja neviem predstaviť dezert bez nej.

Navrhujem, aby ste sa zoznámili s receptom, ktorý bude toto leto určite váš obľúbený!

Inšpiráciu sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

Melón gália 300 g

Smotana na šľahanie 300 g

Cukor 30-50 g

Vanilka podľa chuti

Postup:

 

Melón môžete zmraziť dvoma spôsobmi.

Dá sa ošúpať, odstrániť semená a dužina sa dá nakrájať na kocky.

Vložte ich do vrecka a dajte na 1-2 hodiny do mrazničky.

Osobne však používam inú metódu. Dávam celý melón do mrazničky na 1-2 hodiny. Potom už len očistím. Faktom je, že už zmrazené semená melónu sa ľahšie oddeľujú.

Vložte mrazené kocky melónu do misy mixéra. Otestujte sladkosť.

Ak je melón sladký, cukor nemusíte vôbec pridávať.

Ja do smotany zvyčajne pridám 1 polievkovú lyžicu cukru.

Smotanu mixujeme asi 4-5 minút.

Keď hmota zhustne, pridajte k nej melón.

Teraz musíte znova všetko mixovať.

Keď sa vytvorí homogénna zmes, nalejte ju do nádoby.

Potom odložte na noc do mrazničky..

Nasledujúce ráno bude melónová zmrzlina pripravená.

Dezert má stredne sladkú osviežujúcu chuť.

Je to jednoduchá pochúťka, ale zároveň veľmi zaujímavá.

Prekvapte s ňou vašich hostí  a oni vás určite požiadajú o recept!

Zmrazený melón:

 

 

Zmrazené banány:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes