Nikdy som nejedla takú chutnú pečenú zeleninu! Jednoduchý recept na ľahkú a rýchlu večeru!

Vynikajúce jedlo zo zeleniny a výbornej omáčky.
[mashshare]

Zapekaná zelenina nikdy nechutila lepšie.

Úžasný recept na chutný pokrm, ktorý určite osloví každého.

 

Úžasné zeleninové jedlo podľa receptu z youtube kanála Frische Rezepte.

Potrebujeme:

2 mrkvy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

350 g zemiakov

1 cuketu

1 cibuľu

olivový olej

2-3 strúčiky cesnaku

petržlenovú vňať

kôpor

3 vajcia

30 g strúhanky

soľ

mleté čierne korenie

30 ml olivového oleja

Na omáčku:

 

 

150 ml slnečnicového oleja

100 ml mlieka

2 PL dijonskej horčice

mleté čierne korenie

soľ

šťavu z 1/2 citróna

Postup:

Na začiatku na hrubo nastrúhame mrkvu do taniera.

 

 

Nastrúhaný zemiak zalejeme v miske vodou, aby sa uvoľnil škrob.

Na hrubo nastrúhame neošúpanú cuketu a cibuľu.

Na dno sklenenej formy nalejeme olivový olej a rozotrieme ho po celej ploche.

 

 

Do formy vložíme mrkvu, cuketu, zemiaky (z ktorých sme odstránili prebytočnú vodu) a cibuľu.

Nakoniec pridáme pretlačený cesnak.

 

 

Na tvrdej podložke nasekáme petržlenovú vňať, kôpor a pridáme do formy.

Na vrch pridáme vajíčka, strúhanku, soľ, čierne korenie, olivový olej, lyžicou dobre premiešame a rovnomerne zarovnáme.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 50 minút pri teplote 180°C.

Pripravíme si omáčku: do pohára nalejeme olej, pridáme mlieko a rozšľaháme ručným mixérom.

 

 

Potom pridáme horčicu, pomixujeme, pridáme čierne korenie, soľ, citrónovú šťavu.

Dôkladne rozmixujeme.

Lahodnú zapekanú zeleninu servírujeme s omáčkou.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes