Na to, aby ste vyčarovali skvelé jedlo, nepotrebujete mäso.
Vyskúšajte tento zeleninový pekáč a nebudete sa vedieť dojesť.
Lahodná chuť a jednoduchá príprava tohto jedla ho určite zaradí medzi vaše obľúbené.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Frische Rezepte.
Potrebujeme:
2 mrkvy
350 g zemiakov
1 cuketu
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
zväzok kôpru
zväzok petržlenovej vňate
3 vajcia
30 g strúhanky
soľ
čierne mleté korenie
30 ml olivového oleja
Na majonézovú omáčku:
150 ml slnečnicového oleja
100 ml mlieka
2 PL dijonskej horčice
Postup:
Mrkvu si očistíme.
Potom nastrúhame na jemnom strúhadle.
Potom si očistíme a umyjeme aj zemiaky.
Potom ich nastrúhame na hrubom strúhadle.
Strúhané zemiaky vložíme do misy, zalejeme studenou vodou, aby sa uvoľnil škrob a necháme stáť.
Medzitým si umyjeme a na hrubom strúhadle nastrúhame aj cuketu a očistenú cibuľu.
Strúhané zemiaky dobre vyžmýkame a zbavíme vody.
Do vymastenej jenskej misy si navrstvíme strúhanú mrkvu, potom strúhanú cuketu a nakoniec vyžmýkané strúhané zemiaky, aj strúhanú cibuľu.
Očistíme a prelisujeme si cesnak a nasekáme si obe vňate.
Pridáme do jenskej misy, rozklepneme do nej 3 vajíčka, nasypeme strúhanku, olivový olej, osolíme, okoreníme.
Dobre premiešame.
Povrch uhladíme.
Dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 180 °C asi na 50 minút.
Teraz si pripravíme majonézovú omáčku.
Do nádoby si nalejeme slnečnicový olej spolu s mliekom.
Tyčovým mixérom šľaháme, kým sa obe zložky nespoja.
Potom pridáme dijonskú horčicu, čierne mleté korenie, soľ, šťavu z polovice citróna.
Mixujeme tyčovým mixérom, kým omáčka nezhustne.
Zapečenú zeleninu nakrájame a podávame s omáčkou.
Dobrú chuť!
Video postup nájdete TU