Musím sa priznať, že toto je najchutnejší recept na pečené mäso so zemiakmi, aký som kedy v živote jedol.
Jednoduchý recept, ktorý si obľúbi celá rodina.
Pripravte si famózne zapekané bravčové mäso podľa receptu z youtube kanála Schnelle Küche.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg bravčového mäsa
1 cibuľu
2 PL rastlinného oleja
2 zemiaky
soľ
mleté čierne korenie
mletú sladkú papriku
Na potretie mäsa:
1 ČL soli
1 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL talianskych bylín
1 ČL mletej papriky
3 PL rastlinného oleja
Na šalát:
1 mrkvu
1 bielu reďkovku
2 jablká
2 PL majonézy
soľ
cukor
mleté čierne korenie
Postup:
Na začiatku urobíme do mäsa hlbšie zárezy.
Na dno sklenenej formy na pečenie vložíme na plátky nakrájanú cibuľu a mäso.
Ošúpané zemiaky nakrájame na hrubšie plátky, vložíme do misky, pridáme olej, soľ, čierne korenie, mletú papriku a dobre premiešame.
Zemiakové plátky vložíme do zárezov v mäse.
Do menšej misky pridáme olej, soľ, čierne korenie, mletú papriku, talianske bylinky a lyžičkou premiešame.
Zmesou dôkladne potrieme mäso, prekryjeme vlhkým papierom na pečenie a alobalom.
Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 60 minút pri teplote 180°C.
Po uplynutí doby odstránime alobal a pečieme ďalších 5 minút pri teplote 180°C.
Do misky pridáme nastrúhanú mrkvu, reďkovku, jablko, majonézu, soľ, cukor, čierne korenie a premiešame.
Do chrumkava upečené mäso so zemiakmi servírujeme so sviežim šalátom.
Dobrú chuť!
Video návod: