Toto jedlo je u nás doma veľmi obľúbené. Hoci je najvhodnejšie na jeho prípravu hovädzie mäso, môžete ho nahradiť aj bravčovým či dokonca kuracím mäsom.
Potrebujeme:
500 g hovädzieho mäsa
1-2 kusy cibule (ak máme veľkú cibuľu, stačí jedna)
1 lyžicu horčice
Soľ a korenie podľa chuti
200 g húb (ideálne čerstvé šampiňóny)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 lyžice sladkej smotany
1 a 1/2 lyžice rajčinového pretlaku
1 a 1/2 lyžice hladkej múky
150-200 ml vody
Hovädzí bujón
(vodu a bujón môžeme nahradiť 1 šálkou hovädzieho vývaru)
Slnečnicový olej na restovanie mäsa a cibule s hubami
Postup:
Hovädzie mäso naklepeme a nakrájame na úzke rezance. Osolíme, okoreníme a posypeme múkou. Dobre premiešame.
Na panvici zahrejeme trochu oleja a hovädzie mäso orestujeme. Potom prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť. Potom odstránime pokrievku a varíme, kým sa z mäsa neodparí väčšina šťavy.
Do hrnca nalejeme vodu a rozpustíme v nej bujón. Necháme prevariť a potom túto zmes nalejeme k mäsu.
Kým sa varí mäso vo vývare, na panvici orestujeme cibuľku s hubami. Potom túto zmes pridáme k mäsu.
Nakoniec pridáme do mäsovej zmesi horčicu, pretlak a varíme, kým mäsko nie je mäkké.
Keď je mäso hotové, pridáme smotanu, necháme prevariť a zložíme z plameňa.
Hovädzí Stroganov s hubami je pripravený.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)