Lahodná večera pripravená len z tých z najjednoduchších ingrediencií.
Bravčové koleno pečené v rúre je tradičné nemecké jedlo.
Určite sa stane obľúbeným aj u vás doma.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Výborný recept z youtube kanála Olgas Küche na famózne zapečené bravčové koleno so zeleninou.
Potrebujeme:
2 bravčové kolienka
soľ
rozmarín
2 cibule
5-6 strúčikov cesnaku
2 ČL mletej papriky
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL horčice
2 PL rastlinného oleja
1 ČL tymianu
500 ml svetlého piva
1-2 cibule
1 mrkvu
100 g slaniny
1 kg bielej kapusty
bobkový list
soľ
čierne korenie
2 PL paradajkového pretlaku
1 PL hladkej múky
200 ml vody
Postup:
Na mäse urobíme zárezy nožom.
Posypeme ho soľou, dobre rozotrieme.
Do zárezov vložíme rozmarín.
Mäso položíme na tanier, prekryjeme potravinárskou fóliou a vložíme na noc do chladničky.
Na tvrdej podložke nakrájame cibuľu na väčšie kusy a roztlačíme cesnak.
Do taniera pridáme mletú papriku, mleté čierne korenie, horčicu, olej a lyžicou dobre premiešame.
Z mäsa odstránime fóliu a rozmarín
Osmažíme ho do zlatista na naolejovanej panvici zo všetkých strán.
Potom na panvici smažíme 2-3 minúty cibuľu s cesnakom na strednom ohni.
Mäso aj s osmaženou zeleninou preložíme do formy na pečenie.
Mäso potrieme zo všetkých strán pripravenou omáčkou, vložíme rozmarín, pridáme tymian, nalejeme pivo a prekryjeme dvomi vrstvami alobalu.
Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 60 minút pri teplote 220°C.
Na naolejovanej panvici osmažíme cibuľu s mrkvou, pridáme soľ, nakrájané plátky slaniny a kapustu.
Panvicu prekryjeme pokrievkou a varíme 5 minút.
Po odstránení pokrievky zmes premiešame, pridáme bobkový list, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti.
Do taniera pridáme pretlak, múku, premiešame, pridáme vodu a vymiešame riedku omáčku.
Omáčku nalejeme na zeleninovú zmes na panvici, premiešame.
Prekryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni 20-25 minút.
Po uplynutí doby vyberieme mäso z rúry, otočíme ho a pečieme ďalších 20-30 minút pri teplote 220°C.
Potom z plechu odstránime alobal.
Pečieme ešte 10-15 minút pri teplote 230°C.
Po upečení servírujeme mäso spolu so zeleninou.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete tu: