Pripravte si doma nadýchané slané pečivo podľa nášho nenáročného receptu.
Chutné predjedlo: v hlavnej úlohe kuracie prsia a lístkové cesto.
Nenáročný recept z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes na chrumkavé slané pečivo.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1
300 g lístkového cesta
150 g kuracích pŕs
100 g mozzarelly
200 g paradajkovej omáčky
1 vajce
5 g sezamových semienok
2
300 g lístkového cesta
50 g horčice
100 g nakladaných uhoriek
100 g čedaru
100 g slaniny
1 vajce
5 g maku
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na kocky.
Vložíme do nádoby od mixéra.
Postupne pridávame nastrúhanú mozzarellu.
Omáčku a zmes rozmixujeme.
Rozmixovanú zmes rozotrieme na polovicu lístkového cesta.
Cesta preložíme.
Na koncoch zatlačíme a nakrájame na štvorce.
Nakrájané cesto preložíme aj s papierom na pečenie na plech.
Pripravíme si aj druhé cesto:
lístkové cesto na polovicu potrieme horčicou.
Na horčicu naukladáme nakrájané uhorky.
Uložíme aj nastrúhaný syr a osmaženú slaninu.
Cesto prehneme, zložíme papier.
Zatlačíme okraje a nakrájame na štvorce.
Cesto preložíme na plech.
Potrieme žĺtkom, posypeme sezamom a druhé cesto makom.
Plech vložíme do rúry.
Pečieme 20 minút pri teplote 180°C.
Slané pečivo môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Bonus:
Potrebujeme:
250 g lístkového cesta
50 g masla
400 g kuracích pŕs
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
3 g soli
3 mletého čierneho korenia
3 g provensálskych byliniek
20 g petržlenovej vňate
50 g syra
1 žĺtok
Postup:
Lístkové cesto nakrájame na 6 častí.
Do panvice vložíme maslo, pridáme nakrájané kuracie prsia, zamiešame a smažíme.
Potom pridáme nakrájanú cibuľu, zamiešame.
Pridáme pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie, provensálske byliny, petržlenovú vňať a poriadne zamiešame.
Kuraciu zmes poukladáme na cesto, kraje zrolujeme, posypeme strúhaným syrom a potrieme žĺtkom.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 20 minút pri teplote 180°C.
Po vychladnutí môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: