Túto krémovú tortu si okamžite obľúbite.
Je nesmierne lahodná a jednoduchá na prípravu.
Keď ju dáte na stôl, zmizne rýchlosťou blesku!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z portálu napadovy.blog.
Potrebujeme:
Na čokoládový plát:
5 bielkov
5 PL kryštálového cukru
1 balíček čokoládového pudingu
Na vanilkový plát:
5 bielkov
5 PL kryštálového cukru
1 balíček vanilkového pudingu
Na tretí plát:
5 bielkov
5 PL kryštálového cukru
3 PL kukuričného škrobu
Na krém:
15 žĺtkov
10 PL kryštálového cukru
10 PL hladkej múky
800 ml mlieka
200 g masla
400 g kakaa
300 ml šľahačkovej smotany
Iné:
300 ml šľahačkovej smotany
Postup:
Pláty si pripravíme jeden po druhom.
Bielky vyšľaháme do peny, pričom postupne zašľaháme cukor.
Potom zapracujeme pri každom pláte iný pudingový prášok a do posledného plátu škrob.
Navrstvíme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Pláty pečieme samostatne jeden po druhom v predhriatej rúre.
Pečieme pri teplote 180 °C, každý po dobu 15 – 20 minút.
Pláty necháme vychladnúť.
Do misky si nalejeme trochu mlieka, primiešame žĺtky, cukor, múku a túto zmes nalejeme do hrnca so zvyšným mliekom.
Varíme, kým krém nezhustne.
Vmiešame kakaový prášok, dobre vymiešame, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Po vychladnutí zašľaháme zmäknuté maslo kým nezískame napenený krém.
Samostatne si vyšľaháme jednu, aj druhú šľahačkovú smotanu do hustej šľahačky.
Nakoniec stačí už len zostaviť dezert – položíme si čokoládový plát, natrieme ho polovicou krému, polovicou prvej šľahačky a následne priklopíme vanilkovým plátom.
Navrstvíme zvyšný krém, druhú polovicu šľahačky a priklopíme tretím plátom.
Celý dezert potom natrieme zvyšnou šľahačkou a odložíme na pár hodín do chladničky.
Dobrú chuť!