Vynikajúci recept na bravčové rezne, ktoré sú neskutočne jemnučké a šťavnaté.
Mäsko je veľmi chutné a paradajková omáčka ho dotiahne do absolútnej dokonalosti.
Potrebujeme:
1 kg bravčové karé
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 ks cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 ks menšia paprika
1 PL paradajkový pretlak
2 PL olej
soľ
mleté čierne korenie
drvená rasca
kari korenie
hladká múka
Príloha:
Zemiaky
Ryža
Cestoviny
Postup:
Bravčové mäso umyjeme a osušíme.
Môžete použiť bravčové karé, krkovičku ale aj stehno či iný kúsok mäsa.
Mäso nakrájame na tenšie rezne.
Boky narežeme a rezne naklepeme.
Z každej strany osolíme. Pridáme aj trochu čierneho korenia.
Poprášime hladkou múkou a sprudka opečieme na oleji z každej strany.
Do výpeku pridáme na kocky nakrájanú cibuľku a papriku.
Chvíľku restujeme a pridáme paradajkový pretlak.
Pridáme opečené rezne a podlejeme vodou aby boli všetky zakryté.
Dochutíme rascou, troškou kari a podľa potreby ešte soľou.
Pridáme aj prelisovaný cesnak.
Omáčku už netreba zahusťovať.
Zahustí ju pretlak a múka, ktorou sme rezne poprášili.
Rezne zakryjeme a dusíme do mäkka.
Šťavnaté rezne podávame so zemiakmi, cestovinou alebo ryžou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)