Pripravte si doma fantastické cuketové rolky s mäsom a zeleninou zapekané na špajli.
Toto ľahké jedlo pripravujem doma niekoľkokrát do týždňa, pretože mojim blízkym neskutočne chutí.
Vynikajúci recept z youtube kanála köyden lezzetler na zapekanú cuketu s mletým mäasom.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
3 cukety
200 g mletého mäsa
1 cibuľu
6-7 vetvičiek petržlenovej vňate
1 strúčik cesnaku
1 PL hladkej múky
1 ČL olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
kajenské korenie
mleté chilli korenie
rascu
6 drevených špajlí
4 zelené papriky
1 paradajku
Na omáčku:
1 PL paradajkovej pasty
soľ
mletú chilli papriku
mleté čierne korenie
mletú červenú papriku
3 PL rastlinného oleja
400 ml vody
50 g syra čedar
Postup:
Na začiatku ošúpeme cuketu.
Vodorovne ju nakrájame na tenké plátky.
Do menšej misky pridáme mleté mäso.
K mäsu pridáme na malé kocky nakrájanú cibuľu, petržlenovú vňať, roztlačený cesnak, múku, olej a zmes korenia.
Všetko spolu premiešame lyžicou.
Cuketové plátky položíme na tvrdú podložku.
Nanesieme na ne mäsovú zmes a zrolujeme.
Tieto rolky napichneme na špajľu (cca 6 kusov na jednu špajľu).
Vymastíme sklenenú formu na pečenie a vedľa seba naukladáme cuketové rolky.
Do formy potom naukladáme nakrájané zelené papriky a rajčiny.
Do nádoby pridáme paradajkovú pastu, zmes korenia a soli a nalejeme horúcu vodu.
Zmes poriadne vymiešame lyžicou.
Nalejeme na cuketové rolky vo forme.
Formu preložíme navlhčeným papierom na pečenie.
A potom ju vložíme do predhriatej rúry na 200°C.
Po upečení odstránime papier z formy, vrch posypeme čedarom.
Vložíme na ďalších 5 minút do rúry.
Odstránime špajle a lahôdku môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: