Pripravte si doma neuveriteľne chutnú a rýchlu večeru, ktorá vám rozvonia celý byt.
Toto jedlo si u nás natoľko všetci obľúbili, že ho musím pripravovať na pravidelnej báze.
Vynikajúci recept z youtube kanála Alle Rezepte na famózne zapekané kuracie mäso z panvice.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg kuracích pŕs
soľ
mleté korenie
hladkú múku
olivový olej
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
2 papriky
7 malých paradajok
6 malých zemiakov
maslo
150 ml paradajkovej omáčky
100 ml vody
petržlenovú vňať
provensálske bylinky
mozzarellu
Postup:
Kuracie filety naukladáme na tvrdú podložku, posolíme a okoreníme ich z oboch strán.
Potom mäso pomúčime z oboch strán a múku poriadne rozotrieme.
Na panvici roztopíme maslo, pridáme olivový olej a mäso vysmažíme z oboch strán dozlatista.
Potom kura vyberieme z panvice.
Cibuľu nakrájame na kocky, strúčiky cesnaku roztlačíme nožíkom a na drobno ho nasekáme.
Ďalej nakrájame na malé kúsky papriku, paradajky a zemiaky.
Na panvici roztopíme maslo, prilejeme olej a opečieme zemiaky.
Potom pridáme cibuľu, špachtľou premiešame, za miešania pridávame papriku, paradajky, cesnak, paradajkovú omáčku.
Znížime teplotu na sporáku.
Zmes osolíme, nalejeme vodu a všetko dôkladne premiešame.
Keď zmes pustí šťavu, pridáme kuracie mäso a vrch posypeme nastrúhanou mozzarellou.
Potom vložíme panvicu do predhriatej rúry.
Pečieme 10 minút pri teplote 200°C.
Po upečení posypeme vrch nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete tu: