Recept na úžasné jedlo, ktoré máte hotové za chvíľu a úžasne vonia.
Moje deti veľmi neobľubujú karfiol, ale keď im ho pripravím v tejto podobe, tak mi ešte aj vylížu taniere a pýtajú ďalšiu porciu.
Famózny recept z youtube kanála Frische Rezepte na najchutnejší zapekaný karfiol s lahodným zeleninovým šalátom.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 karfiol
2 ČL soli
4 PL strúhanky
2 vajcia
200 g kyslej smotany alebo bieleho jogutu
2 PL slnečnicového oleja
250 ml mlieka
1 PL soli
mleté korenie podľa chuti
3 PL strúhanky
70 g tvrdého syra
Na šalát:
2 vajcia
1/2 čínskej kapusty
2 červené repy
kôpor
soľ
1 PL kyslej smotany
1 PL majonézy
2 strúčiky cesnaku
Postup:
Karfiol očistíme, vložíme do hrnca s vodou, pridáme soľ.
Prekryjeme pokrievku a necháme variť 15-20 minút.
Formu na tortu vymastíme slnečnicovým olejom a rovnomerne posypeme strúhankou.
Do menšej misky pridáme vajcia, metličkou ich rozmiešame, pridáme smotanu a opäť premiešame.
Ďalej nalejeme olej, zmiešame, pridáme mlieko, soľ, korenie a dôkladne vymiešame.
Do zmesi pridáme strúhanku a dobre premiešame.
Uvarený karfiol nakrájame, nalámeme na menšie kúsky.
Kúsky karfiolu poukladáme do formy.
Na karfiol naukladáme na plátky nakrájaný tvrdý syr.
Polejeme ho zmesou.
Karfiol pečieme v predhriatej rúre 20 minút pri teplote 180°C.
Teraz si pripravíme šalát: dáme variť vajcia.
Do misky pridáme nakrájanú čínsku kapustu a červenú repu.
Uvarené vajíčka, ošúpeme, nadrobno nakrájame.
Pridáme do misy k zelenine.
Potom pridáme nakrájaný kôpor, posolíme, pridáme smotanu, majonézu, najemno nastrúhaný cesnak.
Všetko spolu dôkladne premiešame.
Zapečený karfiol servírujeme s lahodným šalátom.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete tu: