Tento recept na bravčové mäso som sa naučil v reštaurácii: Teraz ho varím na jediný spôsob!

[mashshare]

Lahodný bravčový bôčik na panvici v skvelej omáčke nenechá nikoho ľahostajným.

Šťavnaté mäsko v omáčke, aké ste ešte nejedli.

 

 

Famózny recept z youtube kanála Schneller Koch na lahodný pečený bravčový bôčik.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1,5 kg bravčového bôčika

2 strúčiky cesnaku

1 cibuľu

zázvor

2 jarné cibuľky

2-3 PL kryštálového cukru

badián

1 ČL čierneho korenia

2-3 PL svetlej sójovej omáčky

2 PL ustricovej omáčky

300 ml vody

Postup:

 

 

Z bôčika odstránime kosť (ak má).

Nakrájame ho na väčšie kocky.

 

 

Rozohrejeme panvicu bez oleja.

Vložíme do nej kúsky mäsa.

 

 

Mäso smažíme pri vysokej teplote do zlatista zo všetkých strán.

Cesnak nakrájame na malé kúsky.

 

 

Cibuľu nakrájame na tenké plátky.

Na sporáku mierne znížime teplotu.

Mäso opekáme asi 10 minút, aby vytiekla časť tuku.

 

 

Ďalej nakrájame ošúpaný zázvor na plátky.

Cibuľku na väčšie časti.

Mäso vyberieme z panvice a položíme na tanier.

 

 

Vyškvarený tuk z mäsa prelejeme do taniera a neskôr ho využijeme na vyprážanie.

Na suchej panvici smažíme 2 minúty cibuľu.

Pridáme cesnak a za miešania smažíme ďalšiu minútu.

 

 

Mäso vložíme späť do panvice.

Pridáme cukor a smažíme 1-2 minúty, aby skaramelizoval.

Potom do panvice pridáme zázvor, badián, korenie, cibuľku, sójovú omáčku, ustricovú omáčku.

Všetko premiešame.

 

 

Mäso v panvici zalejeme vodou, prekryjeme pokrievkou a varíme 40-60 minút, kým mäso nezmäkne.

Po uvarení môžeme lahodný bôčik servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes