Príprava tejto pochúťky je neskutočne jednoduchá, pretože všetky ingrediencie pripravujeme v jednom hrnci.
V tomto dezerte sa nenachádza prášok do pečiva a ani sóda bikarbóna.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Príprava je trochu netradičná, ale výsledok vás určite poteší.
Lahodná piškóta podľa rýchleho receptu z portálu haps.
Potrebujeme:
230 g masla
600 g cukru (ak máte radšej menej sladké koláče, pridajte menej)
450 g hladkej múky
pohár smotany na šľahanie (30%)
2 ČL vanilkovej esencie
Postup:
Maslo necháme pri izbovej teplote, aby zmäklo.
Potom ho šľaháme s cukrom.
Šľaháme, kým nevznikne svetlá nadýchaná hmota.
Po jednom zašľaháme vajíčka.
Po každom vajíčku dôkladne premiešame.
Pridáme múku a smotanu.
Miešame, kým sa suroviny nespoja.
Nakoniec pridáme vanilkovú esenciu.
Všetko spolu premiešame.
Formu na pečenie vymastíme, posypeme múkou alebo strúhankou.
Nalejeme zmes a vložíme do (pozor!) studenej rúry.
Dezert pečieme hodinu a 15 minút pri teplote 160°C.
Pred vybratím z rúry špajľou skontrolujeme, či je koláč hotový.
Dezert po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.
Môžeme ešte dozdobiť čokoládovou polevou alebo en posypať práškovým cukrom.
Dobrú chuť!