Túto bábovku vám odporúčam pripraviť na veľkonočný stôl. Má krásnu farbu a ešte lepšiu chuť.
Recept sme našli na youtube kanáli Amo Receitas.
Potrebujeme:
Na karamel:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
(veľkosť šálky: 200 ml)
1/2 šálky cukru (80 g)
1 polievková lyžica masla alebo margarínu (25 g)
1/2 šálky mlieka (100 ml)
1 a 1/2 šálky kondenzovaného mlieka sladeného (350 g)
Na cesto:
(veľkosť šálky 200 ml)
4 šálky hladkej kukuričnej múčky (400 g)
2 šálky smotany na varenie – 17% tuku (400 g)
1 1/2 šálky kondenzovaného mlieka sladeného (395 g)
1 polievková lyžica prášku do pečiva (14 g)
Postup:
Na panvici rozpustíme cukor.
Za stáleho miešania pridáme maslo a premiešame.
Do tejto zmesi vlejeme smotanu.
Za stáleho miešania necháme rozvariť.
Keď má zmes tmavo-hnedú farbu, vlejeme kondenzované mlieko.
Rozmiešame a necháme prevariť.
Keď karamel zhustne, máme hotovo.
Cesto:
V miske zmiešame všetky prísady na cesto.
Vymiešame metličkou na jednotné cesto.
Formu na bábovku vymastíme maslom.
Nalejeme cesto.
Potom lyžicou robíme kopčeky z karamelu.
Zalejeme zvyšným cestom.
Vložíme do vyhriatej rúry a dáme piecť.
Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 35 minút.
Hotovo, vyberieme z formy a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :)
Video návod:
https://www.youtube.com/watch?v=DV4_a1M9pBw