Ak si do svojej zbierky receptov pridáte aj tento zo zápisníka mojej mamy, určite neoľutujete.
Výborný obed alebo večera a všetko zapečiete na jednom plechu!
Potrebujeme:
8 plátkov bravčového karé alebo krkovičky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
soľ
čierne korenie
bylinky podľa chuti
červenú mletú papriku podľa chuti
1 cibuľu
6 väčších šampiňónov
rastlinný olej
4 väčšie zemiaky
2 PL paradajkovej pasty
1 väčšiu paradajku (prípadne viac paradajok)
2 PL kyslej smotany
70 g tvrdého syra
Postup:
Bravčové mäso si nakrájame na hrubšie plátky, prikryjeme potravinárskou fóliou.
Naklepeme tĺčikom na mäso.
Z oboch strán posypeme soľou a koreninami.
Rukou dobre rozotrieme.
Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na pol krúžky.
Orestujeme na troche oleja.
Šampiňóny nakrájame na menšie kúsky.
Takisto orestujeme.
Zemiaky si očistíme, nakrájame, vložíme do misy.
Ochutíme soľou a koreninami.
Pridáme aj trochu oleja a premiešame.
Plátky mäsa si naukladáme vedľa seba na vymastený plech.
Potrieme paradajkovou pastou.
Navrstvíme orestovanú cibuľu, šampiňóny, naukladáme kolieska zemiakov, na kolieska pokrájanú paradajku.
Potrieme smotanou.
Plech prikryjeme mokrým pergamenovým papierom, alobalom.
Dáme piecť do predhriatej rúry na 45 – 50 minút pri teplote 180 °C.
Pred dopečením vyberieme.
Posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť na ďalších 5 minút.
Hotové jedlo môžeme posypať čerstvou vňaťkou alebo kôprom.
Prajeme dobrú chuť!