Fantastická piškóta s tvarohovým krémom a polevou.
Ide o veľmi rýchly, jednoduchý a chutná recept, ktorý zvládnete hravo pripraviť.
Potrebujeme:
Cesto:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 ks vajce
1 hrnček kryštálový cukor
1/2 hrnčeka olej
2 hrnčeky hladká múka
1 hrnček mlieko
1 bal. vanilkový cukor
1 bal. prášok do pečiva
Krém:
700 ml mlieko
2 bal. vanilkový puding
1 hrnček kryštálový cukor
500 g jemný tvaroh
3 lyžice rum
125 g maslo
Poleva (môžete použiť polevu podľa svojej chuti, my sme použili túto):
2 bal. kyslá smotana
1 bal. čokoláda
Postup:
Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkou do peny.
Pridáme olej, mlieko a premiešame.
Na záver pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Vymiešame jednotné cesto.
Takto pripravené cesto nalejeme do vyššieho plechu, ktorý sme vyložili papierom .
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
Po upečení necháme vychladnúť.
Na piškótu natrieme krém a na krém dáme polevu.
Odložíme do chladničky stuhnúť.
Krém:
Klasickým spôsobom uvaríme puding.
Puding necháme mierne vychladnúť.
Pridáme tvarohy a maslo izbovej teploty, ochutíme podľa chuti rumom.
Mixérom vyšľaháme hladký krém.
Poleva:
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Necháme mierne vychladnúť.
Do kyslej smotany postupne pridávame mierne vychladnutú čokoládu a premiešame.
Podávame vychladené.
Tip:
Ak chcete koláč vylepšiť, môžete na tvarohový krém uložiť sušienky a až na ne naliať polevu.
Sušienky nezabudnite pokvapkať mliekom, aby zmäkli.
Tiež môžete cesto rozdeliť na dve polovice a jednu zafarbiť kakaom, vďaka čomu nám vznikne pekný vzor.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)