Odkedy pripravujem chlebík a rožky podľa tohto jednoduchého receptu, tak ich už v obchode nekupujem.
Jemné a nadýchané pečivo, nenáročné na prípravu, ktoré si okamžite zamilujete.
Výborné rožky podľa receptu z youtube kanála Schnell Lecker Kochen.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
400 ml mlieka
1 ČL soli
2 ČL kryštálového cukru
8 g sušeného droždia
40 ml olivového oleja
600 g pšeničnej múky
Postup:
Do veľkej misy nalejeme teplé mlieko, pridáme soľ, cukor, droždie.
Metličkou dobre premiešame.
Potom pridáme olej a opäť premiešame.
Do zmesi nasypeme múku, špachtľou premiešame.
Rukami vymiesime cesto.
Do misy nalejeme olej, ponamáčame v ňom cesto.
Prekryjeme fóliou.
Necháme hodinu na teplom mieste.
Z cesta po nakysnutí povytláčame vzduch.
Vyberieme ho a rozdelíme na 10 častí.
Ak chcete robiť väčší bochník, nechajte kusy cesta väčšie.
Z cesta ušúľame guľky, poukladáme ich vedľa seba.
Prekryjeme utierkou a necháme 10 minút odstáť.
Cesto rozvaľkáme, zrolujeme (viď video), poukladáme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.
Prekryjeme utierkou a počkáme 20 minút.
Medzitým dáme zovrieť vodu v hrnci, vložíme rožky.
Necháme ich variť 30-40 sekúnd.
Uvarené rožky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Nožom spravíme zárezy, potrieme mliekom.
Dáme piecť na 40-45 minút pri teplote 180°C.
Po vychladnutí môžeme rožky servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete tu: