Recept na fantastický karfiol s mäsovo-zeleninovou omáčkou, pri ktorom stratíte reč.
Lahodná chuť poteší a prekvapí aj tých, ktorí nemajú karfiol radi.
Potrebujeme:
1 karfiol (1 kg)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 l vody
1/4 citróna
2 ČL soli
2 červené papriky
2 zelené papriky
1 cibuľu
4 strúčiky cesnaku
1 paradajku
50 ml rastlinného oleja
1 PL paradajkového pretlaku
1 ČL hladkej múky
100 g mletého mäsa
2 poháre vody
1 ČL soli
1 ČL mletej červenej papriky
1/2 ČL mletého čierneho korenia
2 kocky cukru
Postup:
Na začiatku nakrájame karfiol.
Natrháme na menšie ružičky.
Do hrnca s vriacou vodou vytlačíme šťavu z citróna.
Do hrnca pridáme soľ, vložíme karfiol do vriacej vody.
Prekryjeme pokrievkou.
Po zovretí varíme na miernom ohni 15-20 minút.
Po uvarení vyberieme karfiol a vložíme do misy so studenou vodou.
Na tvrdej podložke nakrájame červenú papriku, zelenú papriku, cibuľu, strúčiky cesnaku a paradajku.
Na naolejovanú panvicu pridáme cesnak a cibuľu.
Za miešania smažíme do hneda.
Potom pridáme pretlak, dôkladne zamiešame.
Pridáme múku a opäť špachtľou premiešame.
Nakoniec pridáme nakrájanú zeleninu.
Za miešania smažíme do mäkka.
Pridáme mleté mäso a za miešania smažíme, kým sa nesfarbí.
Do zmesi nalejeme pohár studenej vody.
Miešame, kým nezovrie.
Potom pridáme pohár horúcej vody z karfiolu, zamiešame a necháme variť 10 minút.
Do vriacej zmesi pridáme soľ, mletú papriku, čierne korenie, 2 kocky cukru a karfiol.
Na karfiol nanesieme lyžicou zmes, prekryjeme pokrievkou a varíme 5 minút.
Po vychladnutí môžeme karfiol servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: