Recept na STRÚHANÉ zemiaky pečené s mrkvou a syrom: Najchutnejšia príloha, aká tu kedy bola – nič sa na ňu nechytá!

[mashshare]

Fantastický recept na prílohu zo strúhaných zemiakov, ktorá sa pečie v rúre a chutí naozaj vynikajúco.

Okrem toho, že ju môžete podávať ako prílohu, hodí sa vynikajúco aj ako hlavný chod alebo rýchla večera.

 

 

Recept sme našli na youtube kanáli Enfes Yemek Tarifleri.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

3 vajcia

Polovica pohára olivového oleja (45 ml)

Polovica pohára mlieka (45 ml)

1 polievková lyžica hladkej múky (20 gramov)

1 čajová lyžička soli (8 gramov)

1 lyžička čierneho korenia

1 lyžička mletého korenia

5 zemiakov

2 mrkvy

Ďalej:

mozzarella syr (80 gramov)

syr čedar (50 gramov)

štipka petržlenu

4 zelené cibule

Ďalej:

strúhaný syr čedar (50 gramov)

Postup:

Najskôr si pripravíme zemiaky a mrkvu.

Oba druhy zeleniny očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

 

 

Nastrúhanú zeleninu dáme do misky a zalejeme vodou, necháme 5 minút zaliate.

Následne scedíme.

Pripravíme si náplň:

Nastrúhanú mozzarellu a čedar zmiešame v miske.

 

 

Pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a zelenú cibuľku.

Dobre premiešame a odložíme bokom.

Teraz si pripravíme základ na cesto.

Vajcia vymiešame s olejom, múkou a všetkými koreninami.

Mix nastrúhanej zeleniny necháme odkvapkať a následne zmiešame s vajíčkovou zmesou.

 

 

Pripravíme si pekáč, ktorý vymastíme maslom.

Na dno pekáča navrstvíme polovicu zemiakovo-mrkvovej zmesi.

Pokračujeme vrstvou náplne.

Zvyšok zemiakovo-mrkvovej hmoty.

 

 

Na vrch nasypeme 50 g strúhaného syra.

Dáme do vyhriatej rúry a necháme piecť na 30 minút pri teplote 200 stupňov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes