Potrebujeme:
370 g zemiakov
500 ml vody
1/2 ČL soli
1/4 ČL mletého čierneho korenia
10 g jarnej cibuľky
1/2 ČL soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
10 g petržlenovej vňate
60 g mozzarelly
180 ml vody
3 g soli
300 g univerzálnej múky
15 g rastlinného oleja
Postup:
Nakrájané zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme vodou.
Pridáme soľ, prekryjeme pokrievkou.
Varíme na miernom ohni 15 minút.
Po uvarení preložíme zemiaky do misky a roztlačíme ich na kašu.
Potom pridáme soľ, korenie, nakrájanú cibuľku, nasekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame.
Pridáme nastrúhanú mozzarellu.
Všetko spolu premiešame a zo zmesi vytvarujeme 8 guliek.
Tie poukladáme na tanier.
Do misky nalejeme vodu, pridáme soľ, premiešame, nasypeme múku a miešame, kým sa nevytvorí cesto.
Nalejeme olej a cesto vymiesime rukami do hladka.
Cesto prekryjeme v mise.
Necháme 15 minút odstáť.
Po nakysnutí cesto položíme na pomúčenú podložku, vyrovnáme ho do kruhu a rozdelíme na 8 kúskov.
Každý kúsok cesta vytvarujeme do guľky.
Guľky prekryjeme utierkou a necháme 15 minút odpočívať.
Potom cesto rozvaľkáme, do stredu vložíme zemiakovú hmotu, zabalíme a rozvaľkáme do tvaru placky o priemere cca 18 cm.
Panvicu na sporáku potrieme olejom.
Placku smažíme na strednom ohni do hneda z oboch strán.
Voňavé placky môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: